Ve středu 28. 3. 2018 bylo v kuchyni Domova pro seniory U Lesíka rušněji než obvykle.
Tým kuchařek a kuchaře se rozrostl o šéfkuchaře firmy Nestlé pana Jiřího Středu. Díky firmě Nestlé jsme měli možnost seznámit se s novými recepturami zaměřenými na zdravá a méně tradiční jídla. Většina strávníků si tuto akci pochvalovala. Největší ohlas sklidila polévka slepičí kaldoun s listovým špenátem a jemnou zeleninou. Původním záměrem byly kopřivy, které však prozatím nevyrostly. Jako hlavní chod bylo telecí ragú se zeleninou. Pomyslná korunka patřila jogurtovo-bavorskému krému s jablečným pyré a badyánem.
Pozvání na akci přijali také představitelé města Znojma – starosta Jan Gois, místostarosta Ludvík Hekrle a vedoucí sociálního odboru Stanislav Maar. Návštěvě také velmi chutnalo a ocenili zpestření pro uživatele v podobě takto pořádané akce.
Akce byla celkově hodnocena jako velmi inspirativní a pro praxi přínosná, proto jsme se dohodli s firmou Nestlé na další spolupráci, příští rok třeba se zaměřením na Vánoční tradiční pokrmy.
Velké poděkování patří paní Mudrychové z firmy Nestlé a panu šéfkuchaři Jiřímu Středovi za uspořádání společného vaření před Velikonocemi. Poděkování patří i všem ostatním, kteří se na akci podíleli a podporovali ji.
R. Grusová